Αλέξης Σαββόπουλος

Δεν θα γίνει πάλι πειραματόζωο

Το καλό είναι ότι ο Άρης, μπροστά στα… μελλούμενα δείχνει φέτος ενωμένος και όχι διαιρεμένος, ώστε να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε σκέψη να γίνει και πάλι πειραματόζωο και θύμα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Να κοντεύεις να τερματίσεις καμιά 20αριά βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο, να έχεις κόψει τον βήχα σε κάθε μνηστήρα από τον Οκτώβριο κιόλας, να έχεις μια ομάδα με μείξη παικτών από Σούπερ και Football League, ο υπεύθυνος του τμήματος και επίδοξος ιδιοκτήτης να έχει ρίξει μέχρι σήμερα περίπου 600.000 ευρώ (βάσει στοιχείων του Α.Σ) και όμως η άνοδος να τίθεται εν αμφιβόλω.

Για να το θέσουμε πιο σωστά, όχι η άνοδος, γιατί αυτή κερδήθηκε στο γήπεδο, αλλά η δυνατότητα να συστήσεις νέα εταιρία και να προχωρήσεις την εξυγίανση επιστρέφοντας σιγά-σιγά στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αυτό που συμβαίνει με τον Άρη τα δυο τελευταία χρόνια είναι πραγματικά αντικείμενο μελέτης. Να θέλεις να αγιάσεις, οκ με τα λάθη που και ο ίδιος ο οργανισμός που λέγεται Άρης έχει κάνει (αλλιώς δεν θα έφτανε στον πάτο του βαρελιού), και να μην σε αφήνουν.

Πέρσι το καλοκαίρι που ήταν όλοι αυτοί που σήμερα κάτω από την σημαία της κάθαρσης του ποδοσφαίρου, καταστρατηγήθηκε βάναυσα ο ΚΑΠ και η συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της μη αναδρομικής ισχύς ενός νόμου όταν ψηφίζεται μεσούσης της περιόδου; Εκτός αν η αναδρομικότητα είναι ένα λάστιχο που το τεντώνουμε όποτε μας βολεύει. Καλά κάνει η ΕΕΑ και η πολιτεία να θέλει να χαράξει μια κόκκινη γραμμή στην ασυδοσία και τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά ας κάνει πρώτα την αυτοκριτική της και να εκφράζει ως οφείλει το περί δικαίου αίσθημα. Δεν γίνεται η ίδια η ΕΕΑ (που εισηγείται και δεν αποφασίζει) να έκανε τα στραβά μάτια με πλείστες όσες ομάδες (ΑΕΚ, ΑΕΛ, Πανσερραϊκός, Αγροτικός) και πάει λέγοντας και να θυμήθηκε τώρα που ο Άρης ήρθε η ώρα να συστήσει εταιρία να επικαλείται τα χρέη στο Δημόσιο κτλ. Μήπως όλο οι παραπάνω τα πλήρωσαν; Ο Άρης έχει και ένα ακίνητο, το προπονητικό του κέντρο στο Ρύσιο, που όταν εκποιηθεί θα πάρουν οι πιστωτές πίσω κάποια χρήματα.

Ο Άρης δεν ζητάει χάρη. Ζητάει, εφόσον κέρδισε με το σπαθί του την άνοδο, να του επιτραπεί να παίξει στην Football League, εφόσον δεν καταφέρει ως το καλοκαίρι να ολοκληρώσει την εκκαθάρισή του, την οποία προφανώς και καθυστέρησε και ο ίδιος να περατώσει. Φέτος και πέρσι κάτι αντίστοιχο δεν ίσχυσε με Λάρισα, Πανσερραϊκό, Αγροτικό κτλ; Μη μου πείτε ότι το προϊόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται ένα δυνατό Άρη, με κόσμο, εμπορικότητα, ευρωπαϊκές νίκες που δίνουν πολύτιμους πόντους στη χώρα και γήπεδο που το γεμίζει και έχει διαφημιστεί από άκρη σε άκρη σε όλη την Ευρώπη;

Το καλό είναι ότι ο Άρης, μπροστά στα… μελλούμενα δείχνει φέτος ενωμένος και όχι διαιρεμένος, ώστε να αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε σκέψη να γίνει και πάλι πειραματόζωο και θύμα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσει τον Θόδωρο Καρυπίδη από την δέσμευσή του να φέρει εις πέρας την διπλή του αποστολή. Άνοδο και εκκαθάριση με τη δημιουργία νέας ΠΑΕ. Το πρώτο το πέτυχε γρήγορα, μένει το δεύτερο….

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x